Levelezés

Bejelentkezés

Névnap

2021. január 23., szombat, Zelma, Rajmund

Szavazás

Mire használod a telefonodat a leginkább?

EMMI_logo

NTP_logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Mobil Alkalmazás

Ökoiskola

Tisztasági ügyelet

Intézményünk alsó és felső tagozatában is ügyeleti rendszert dolgoztunk ki a tisztaság fenntartására. Ennek keretében minden osztály heti váltásban gondoskodik a folyosók és az udvar tisztaságáról. A pedagógusok ellenőrzik az ügyeletesek munkáját és az az osztály, amely különösen jól látja el a feladatát plusz pontot kap az osztályok közötti éves pontversenyben, amelynek célja a szuperosztály cím elnyerése.

Az ügyeleti rendszernek köszönhetően a tisztaság fenntartása közös felelősséggé lesz, hiszen mindenki részt vesz a közös munkában, ezáltal személyiségformáló eszközzé válik, hiszen jobban becsülik azt a rendet, amelyet ők maguk tartanak fenn.

Kenutúra

2015 júniusában hagyományteremtő szándékkal szerveztünk egy kenutúrát, amelynek során a  Mindszent és Szeged közötti folyószakaszt kellett végigevezni a résztvevő tanulóknak és pedagógusoknak. Június 17-én reggel  a mindszenti strandon szálltak hajóba, de előtte szárazföldi eligazítás zajlott, majd vízben állva kellett elsajátítani az evezőlapát használatát. Az alapos felkészítés után vízre szálltak és elindultak lefelé a folyón. Háromszor álltak meg rövid pihenőkre, majd  délután kötöttek ki a szegedi „Sárga”  strandon. A majdnem 40 kilométeres túrát becsülettel végigevezték a gyerekek, holott gyakorlattal ezen a téren nem rendelkeztek. A program sikerét bizonyítja, hogy évről évre egyre több tanulónk szeretne részt venni iskolai kenutúrán.

Szelektív hulladékgyűjtés


Szelektív hulladékgyűjtés a 4. b osztállyal

Víz világnapja

Iskolánkban minden évben megemlékezünk a Víz Világnapjáról. A 2017-es program program az alábbiak szerint zajlott:

Előzetes feladatként a gyerekeknek olyan plakátokat kellett készíteniük, amelyek a víz értékére, hasznosságára és védelmére hívta fel a figyelmet. Ezen a napon a tematikához igazodva mindenki valami kéket viselt, kitűző, szalag, hajtogatott kishajó, vízcsepp és más ötletes megoldást választottak az osztályok. Reggel rövid tájékoztató hangzott el a Suli rádióban a Víz Világnap jelentőségéről, majd vízzel kapcsolatos zene szólt a szünetekben. A tanórák között az osztályok képviselői, 5-5 tanuló a témával kapcsolatos változatos feladatokat oldottak meg: vízzel kapcsolatos szólásokat raktak ki, "Víz-kvíz"-t oldottak meg, majd edények térfogatát próbálták megbecsülni, amelyet ellenőriztek. Ezért pontokat kapnak, ami beszámítoott a "Szuperosztály" cím elnyeréséért gyűjtött pontokba.

 

2014.12.20. Egészségprojekt és adventi készülődés

2014. december 18 és 19. között iskolánk felső tagozatában a korábbi évekhez hasonlóan egészségprojektet tartottunk a délelőttök folyamán, amelynek keretében az egyes évfolyamok változatos témák közül választhattak, amelyek illeszkedtek az adott korosztály sajátosságaihoz, elvárásaihoz.

A feldolgozandó témák között szerepeltek a serdülőkor sajátosságai, az egészséges táplálkozás és ehhez kapcsolódóan érdekes résztémákkal is foglalkoztak, mint például a "Kóla", amelyet összekötöttek érdekes és tanulságos kísérletekkel.
  Szerda délután már megkezdődött a karácsonyi ünnepkörre hangolódás. Az adventi készülődést kézműves foglalkozásokon kívül házi süteménykóstolás és "karácsonyi örömzenélés" is szinesítette. A kézműveskedésbe igyekeztük bevonni a negyedik osztályos tanulókat is, akik nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a foglalkozásokba.
Csütörtök délután az egészség témakörének feldolgozását folytattuk gyakorlatiasabb és játékosabb formában, amelyben nagy segítséget kaptunk a védőnőktől, akik állapotfelmérést tartottak, különleges gyógyhatású teákat kóstoltattak velünk és gyakorlati jó tanácsokkal láttak el bennünket.

2014.03.18. Vesd bele magad! 2014-es program

Kedves Diákok! Kedves Szülők!
Megérkeztek a Vesd bele magad! program vetőmagcsomagjai. Azok a diákok és szüleik, akik előzetesen nyilatkoztak a programban való részvételükről, a jövő héten kedden, szerdán és csütörtökön (03. 25-03. 27-én) reggel 8:00-tól délután 16:00-ig vehetik át személyesen a vetőmagcsomagokat Tatárné Kovács Marianna programot koordináló pedagógusnál a 107-es teremben .

2014.03.25. Megkezdődött a Vesd bele magad! program

Az előzetesen jelentkező szülők és gyerekek, a mai nap vehették át a Vesd bele magad! programhoz kapcsolódó vetőmagcsomagokat.
A lelkes kisdiákok közül Szél Márk 2. a osztályos tanuló volt a legelső a sorban. Már korán reggel a terem ajtaja előtt várakozott a kis kertész, így ő volt az idei első, boldog vetőmagcsomag tulajdonos. A magokért érkezett Lőkös Kinga 3. b osztályos tanulónk is.
A nap vége felé Varga Sándorné toppant be gyermekeivel, akik szintén várták a program adta lehetőséget.
Az iskolánk az idén 3. alkalommal vesz részt a programban melynek céljai a következők:
"A "Vesd bele magad" program az első évben 2000 kisiskoláshoz juttatott el gazdák felajánlásával zöldségvetőmagokat azért, hogy otthon a konyhakertben elvessék, majd az így kapott saját termesztésű zöldségeket a család elfogyassza. 2013-ban, a program 3. évében már 25.000 kisdiák szorgoskodhatott a kertben.
Azzal, hogy a vetőmagot minél több  gyerekhez és ezáltal a családhoz eljuttattunk, az a célunk, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét arra, hogy bizonyos friss élelmiszereket, például zöldségeket különösen nagy anyagi befektetés nélkül lehet termeszteni. Így meglátják, milyen különbség lehet a saját maguk által termelt és a bolti zöldségek között nem csak ízben, hanem felhasználhatóságban is.
A résztvevő gyerekek általános iskolákhoz, azon belül egyes osztályokhoz kapcsolódnak.

A program célja, kettős. Egyrészt segítséget nyújtunk a gyerekeknek ahhoz, hogy sikeresen tudják felnevelni, gondozni a növénykéiket. Másrészről pedig egy figyelmefelkeltés a célból,hogy ahol rendelkezésre áll minimális méretű házikert, ott már lehet élelmiszert előállítani. Sajnos a falusi közegben sem természetes, hogy a hátsó kertben zöldséget nevelnének. Átvette a korábbi konyhakertek helyét a fű és a tuják."

/forrás:www.vesdbelemagad.hu/

Az aktív kisdiákoknak jó kertészkedést és bő termést kívánunk!

Tatárné Kovács Marianna /program-koordinátor/

2014.03.31. Madarak és Fák Napja játékos természetismereti vetélkedő

A Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola az idei tanévben is meghirdeti a Madarak és Fák Napja játékos természetismereti vetélkedőt.

A verseny 2 fordulós:
- forduló: városi szintű csapatverseny -Klauzál Gábor Általános Iskola Nádor Utcai Telephely
- forduló: megyei szintű verseny Algyőn.
A csapat tagjai:
- csapatonként egy-egy 2. - 3. - 4. osztályos diák
- iskolánként max. 2 csapat nevezhet
- Nevezési határidő: 2013. április 11. (péntek)!!!
- Nevezéseket email-ben kérjük leadni!
Előzetes feladat:
- Csapatnév választása. A csapatnév nevével ellátott kitűző- melyet értékelni fogunk.
- Kérjük, hozzatok magatokkal íróeszközt, ollót!
Felkészülés anyaga:
- Túzok: az év madara
- Mezei juhar: az év fája
- 1-4. osztályos környezetismeret tananyag, közmondások, szólások, énekek.

A verseny időpontja: 2014. április 25. (péntek) 14:00 
Helye: Klauzál Gábor Általános Iskola, Nádor Utcai Telephelye, Hódmezővásárhely, Nádor u. 35.

2014.09.22. Együtt a Homokháton

Az idei tanévben is...
... lehetősége volt az alsó tagozatos gyermekeknek erdei iskola táborban részt venni.

A tábor 2014. szeptember 15-19-ig zajlott  a mórahalmi Erdei Iskola és Zöld Közösségi Házban. A 3-4. osztályból felépülő 30 fős csapat Fekete Olga, Miklós Szilvia és Tatárné Kovács Marianna tanító nénik kíséretében tölthették el ezt a tartalmas hetet. A tábor a Klauzál Gábor Általános Iskoláért Alapítvány, a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Alapprogram, valamint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósulhatott meg.

2012.12.14. Adventi készülődés

A Szülői Klub 2012 december 14-én rendezte meg Adventi készülődés elnevezésű programját, amelynek keretében minden évben különféle foglalkozásokon vehetnek részt nemcsak a felső tagozatos tanulóink, hanem az átmenet megkönnyítése érdekében negyedik osztályos kisdiákjaink is. A rendezvény minden évben nagyon népszerű, mivel számos program közül választhatnak a gyermekek. Az idén is több típusú karácsonyi meglepetést, díszeket készíthettek, de részt vehettek játékos vetélkedőkön, megkóstolhatták a legfinomabb karácsonyi süteményeket és még egy bűvész is szórakoztatta a gyerekeket.

Oldalak