Levelezés

Bejelentkezés

Névnap

2024. június 15., szombat, Jolán, Vid

Szavazás

Mire használod a telefonodat a leginkább?

NTP_logo

Mobil Alkalmazás

Hírarchívum

BEISKOLÁZÁSI PROGRAMOK

BEIRATKOZÁS

TISZTELT SZÜLŐK!

BEIRATKOZÁS IDŐPONTJA A 2024/2025-ÖS TANÉVRE 2024. ÁPRILIS 18. ÉS 2024. ÁPRILIS 19.

8.00-18.00 ÓRÁIG

HELYSZÍN: 6800 HÓDMEZŐVÁSÁRHELY, KLAUZÁL U. 63.

FONTOS INFORMÁCIÓK A BEIRATKOZÁS MENÜPONTBAN!

SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET!


Kis-Platán városi matematika verseny

2024.04.10-én került megrendezésre a Kis-Platán városi matematika verseny,
amelyen a Klauzálos diákok szépen szerepeltek.
Tóth Levente 4.b osztályos tanulónk IV. helyezést ért el, ezzel kvalifikálta magát a megyei fordulóba.
Igazán büszkék vagyunk rá.
Gratulálunk neki és felkészítő pedagógusának Szécsényi-Fekete Olgának.
Szurkolunk neki a májusban megrendezendő megyei versenyen.

Városi alsó tagozatos versmondó verseny

A március 26.-án megrendezett városi alsó tagozatos versmondó versenyen szép eredménnyel végeztek diákjaink!
I-II. évfolyam kategóriában: Sós Gordon V. helyezett
III-IV. évfolyam kategóriában: Héjja Bence V. helyezett
Szeretettel gratulálunk nekik, és Horváth Bálintné és Vaits Zoltánné felkészítő pedagógusoknak is!

ARANY JÁNOS MAGYARVERSENY

Hétvégén a Budapesten megrendezett ARANY JÁNOS MAGYARVERSENY 2024. évi országos döntőjében a 6.b osztályos lányok fantasztikusan szerepeltek. 

A 64 döntőbe jutott hatodik osztályos tanuló közül kitartó munkájukkal

- Sós Johanna 5., 

- Agárdi Dorina 10. helyezést ért el.   

Gratulálunk a lányoknak és Baricsa Enikő felkészítőpedagósnak!

VÁRUNK HÚSVÉT!

Bozsik foci

Második lett diákunk

Örömmel és büszkeséggel tudatjuk, hogy Tóth Zsófia 6.a osztályos tanulónk II. helyezést ért el a Németh László Gimnázium szervezésében február 07-én megrendezett VÁROSI ANGOL NYELVŰ FORDÍTÓVERSENY-en.
Gratulálunk!
 
 

Búcsúzunk

Fájó szívvel búcsúzunk kollégánktól Pálné Molnár Csillától, aki több mint 30 évig volt intézményünk elismert pedagógusa.

1990-ben kezdte pályáját napközis nevelőként, tele tudásvággyal az akkori Kis Lajos Általános Iskolában, majd jogutódjában intézményünkben a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskolában folytatta oktató-nevelő munkáját.

Pályafutása során több ezer gyermeket tanított meg írni, olvasni, számolni, terelgette őket a tanulás útvesztőjében, rendíthetetlen nyugalommal, magabiztossággal. Osztályfőnökként féltőn óvta diákjait következetesen nevelte őket. Mindene volt a tanítás. Hatalmas módszertani tárházzal, kreativitással rendelkezett, szakmai tudása rendíthetetlen volt. Óráira feladatlapokat, szemléltető eszközöket készített, hogy mindenki megértse a feladatot.

Ha a szakmáról és a tanítványairól volt szó, nyughatatlan volt, addig, ameddig meg nem találta azt a pluszt, amit adhat a gyerekeknek. Ennek eredményeként indította el kolléganőjével az iskola bábszakkörét. A szakkör sikert, sikerre halmozott, nagyon sok fellépésen mutatták be tehetségüket a város iskoláiban, óvodáiban, iskolai rendezvényeken, Szegeden és Budapesten is. Felléptek az országos Mesevetélkedő rendezvényein is. A bábszakkört és a gyerekeket, hihetetlen nyugalommal, türelemmel és szakértelemmel terelgette.

A szakmai megújulás a lételeme volt. Számos továbbképzésen vett részt, országosan elismert szakmai anyagokat dolgozott ki a Kompetencia alapú oktatás és az Egész napos iskola bevezetésekor és a hátrányos helyzetű tanulók fejlesztésére.

2006 – ban szakvizsgázott a preventív és differenciáló nevelés, a gyermek-, ifjúság-és családvédelem pedagógiai-pszichológiai módszertani ismeretei, Differenciáló, fejlesztő pedagógiai ismeretekből, majd 2013-ban fejlesztő pedagógusként végzett. Új tanulási módszerként elsajátította a szorobán alapismereteit is.

Az egyetemen tanultakat fejlesztő munkájában kamatoztatta, és tanóráiba is beépítette. Fejlesztő pedagógusként kitűnő eredményeket ért el tanulóinál, foglalkozásai hangulatosak, tevékenyek voltak, a gyerekek alig tudták kivárni a következő alkalmat, hogy mehessenek Csilla nénihez.

Csillával nagyon könnyű volt együtt dolgozni. Mindig figyelt kollégáira, közösen vitték az osztályok ügyes-bajos dolgait, szakmai segítséget, tanácsot bármikor lehetett tőle kérni, a problémákra mindig segített megoldást találni. Rendkívül színes egyéniség volt. Imádott olvasni, kötni, horgolni, kirándulni.

Szívügyének tekintette, hogy mindig mindenhol a maximumot nyújtsa. A munkahelyén és családjában is egyaránt. Ízig-vérig igazi tanító volt és példakép a kitartásban, az akaratban, a pozitív megerősítésben. Nagyon sok terve volt még, melyek megvalósítása már az égi katedrán történik.

Nyugodj békében!

A Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola tantestülete