Levelezés

Bejelentkezés

Névnap

2024. június 15., szombat, Jolán, Vid

Szavazás

Mire használod a telefonodat a leginkább?

NTP_logo

Mobil Alkalmazás

Ökoiskola

Természetismereti Levelezőverseny eredményei

A Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola által meghirdetett Természetismereti Levelezőversenyén a Hódmezővásárhelyi klauzál Gábor Általános Iskola 3.a osztály csapata 5. helyezést ért el (Puskás Kamilla, Lévai Panna, Erős-Petrás Tamás felkészítő pedagógus: Dongó Rita),

4.a osztály csapata 6. helyezést ért el (Tóth Raul, Lénárt Imre Bálint, Gajdóczi Sándor, Szabó Mátyás, felkészítő pedagógus: Gärtner Erika)

A 3. évfolyamosok a búbos bankát, a 4. évfolyamosok az év madarát a cigánycsukkot mutatták be pályamunkájukban.

Gratulálunk a csapatoknak és felkészítő pedagógusainak!

 


A szivárvány színeiben „pompáztak” a Klauzál Gábor Általános Iskola diákjai

A Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola 30 tanulója, akik a képzőművészet terén tehetségesek, 2020. november 2-6-ig az NTP-TÁB-19-0057 azonosítószámú "Szivárvány Alkotótábor" résztvevői voltak a mártélyi erdei iskolában a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

Miért a Szivárvány alkotótábor nevet választották? Mert a festészethez, alkotáshoz a fantázia kifejezéséhez, nélkülözhetetlenek a színek a szivárvány minden színében.

Ezt az irányvonalat követve rendeződtek a gyerekek alkotócsoportokba, ahol a csapatok a szivárvány fő színeit választották csapatnévnek.

A tartalmas 5 nap keretében intézményünk pedagógusai mellett, művésztanárok foglalkoztak a gyerekekkel. A tanároktól új festészeti technikákat és ábrázolási módokat sajátítottak el a ceruzával, vízfestékkel, olajfestékkel történő ábrázolás mellett a zentangle technika is a repertoárban volt.

Az 5 nap során a megtanult technikákkal készültek csapatzászlók, portrék, tájképek, tanulmányrajzok, egyéni szabadon választott technikával készült művek is.

Az idő előrehaladtával egyre magabiztosabb ecset és ceruzakezeléssel készültek az aprólékos, részletekre is odafigyelő munkák.

Az elmélyült alkotáshoz ideális helyszínt adott a hangulatos Erdei Iskola és Vendégház, ahol a gyerekek pillanatok alatt otthon érezték magukat. A márélyi holtág inspiráló alkotókörnyezetet biztosított számukra.

Az alkotó munka mellett a szabadidő hasznos eltöltésére is lehetőségük nyílt minden nap, felváltva kötött és kötetlen formában. Az erdei iskola tágas udvarán lévő jól felszerelt játszótéren futkároztak, játszottak, kipróbálva minden kint fellelhető játékot. Szerepelt a szabadidős tevékenységek között túra, állomásokkal és feladatokkal a mártélyi holtág tanösvényén, 6 állomásos kincskeresés, hullócsillaggyűjtés, kiállítás az elkészült művekkel, csapatprodukciók bemutatása.

Természetesen nem maradhatott el a tábor zárásaként a tábortűz, a jól megérdemelt zsíroskenyérrel és a felhőtlen jókedv!

Nap nap után a gyerekek újabb és újabb élményekkel gazdagodva tértek haza, és még sokáig emlékezetes marad számukra az 5 nap a „Szivárvány alkotótáborban”.


 

Egészség délután és Advent

Egészség délután

Kedves Gyermekek és Szülők!
Szeretettel várunk mindenkit 2019. december 13-án (pénteken) 14:00-16:00 óráig tartandó Egészség délutánunkra!

 


Iskolai "Madarak és Fák Napja"- természetismereti vetélkedő

Az idei tanévben is- mint már sok-sok éve mindig-, megrendeztük természetismereti versenyünket. Három évfolyamon- másodikosok, harmadikosok, negyedikesek-, osztályonként 2-3 versenyző mérte össze tudását, az előzetesen kiadott felkészülési anyagok alapján. Keresztrejtvény, szókirakó, toto, és képfelismerések után dőlt el, kik lesznek a megyei versenyre induló csapat tagjai.

Minden évfolyamból az első helyezettek jutottak be a megyei versenyre induló vegyes csapatba.

A verseny eredménye:

2.évfolyam: I. helyezett Tóth Raul 2.a

                   II. helyezett Kiss Adrienn 2.b

                   III. helyezett Gajdóczi Sándor 2.a

3. évfolyam: I. helyezett Zsoldos Nóra 3.b

                    II. helyezett Sós Csilla 3.b

                    III. helyezett Ruzsa Bence 3.a

4. évfolyam: I. helyezett Dudás Daniella 4.b

                   II. helyezett Kósa Dina 4.a

                   III. helyezett Gyapjas Hanna 4.a

Iskolánkba vártuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a víz világnapja jegyében

A víz világnapja

A víz világnapja alkalmából csepp alakú formációt hoztunk létre az iskola udvarán.....

Játékos vetélkedőkkel, érdekes kísérletekkel vártuk tanulóinkat.

„Tegyünk együtt a Földért!”- levelezős környezetvédelmi verseny

2018. decemberében városi környezetvédelmi levelezős versenyen vettek részt iskolánk tanulói, melyet a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola hirdetett meg.

Csapattagok: Aszalai Enikő, Nagy Aliz, Pintér Noémi és Szabó Nóra - 5.b osztályos tanulók

Elsőként egy feladatlapot kellett kitölteni a csapatoknak, majd CD lemezek újrahasznosításával egy pályamunkát is el kellett készíteni.

A két feladatot együtt értékelte a zsűri. 59 pályamunka érkezett be a két korcsoportban (3-4. és 5-6. o.)

Az eredményhirdetésre 2019. február 20-án került sor, ahol iskolánk csapata a III. helyezést érte el.

Gratulálunk a csapat tagjainak és felkészítő pedagógusának Hegedűs Ildikó tanárnőnek
a szép eredményhez!


MEGHÍVÓ

Kedves Iskolába készülő nagysoportosok!

Szeretettel várunk Benneteket és Szüleiteket a Víz Világnapja köré szervezett játékos délutánunkra.

Időpont: 2019. március 20. (szerda) 16.00-17.30

Helyszín: Nádor utca 35.

 


Erdei iskola - Törökmező

Az idei évben is sikerült megrendezni a felső tagozatban az erdei iskola programot. Április 23-27-ig zajlott a program a festői Dunakanyar közelében, erdő közepén meghúzódó Törökmezei Turistaház és kalandparkban. 33 gyerek és 4 kísérő nevelő vett részt a táborban, melynek élményeit Tóth Kitti tanárnő foglalta kis élménybeszámolóba.

1.nap Néhány lábmozgatós pihenő után megérkeztünk a gyönyörű Törökmezőre. Mindenki izgatottan várta a szállás elfoglalását és a terepszemlét a környéken. Öt egymás melletti szobában laktak a gyerekek, fiúk, lányok külön kis csapatokat alkotva. Tettünk egy túrát a közeli forrásokhoz, meglepődve tapasztalták egyesek, hogy a hegyek és az Alföld között van egy jelentős különbség. Ha meredeken szaladsz, el is eshetsz.

2.nap - Ma ugyan a táborban maradtunk, de nagyon tartalmas nap áll mögöttünk. Egy reggeli torna után délelőtt megnéztünk egy érdekes íjász bemutatót, még ki is próbálhattuk az egyik íjat.  - Fincsi volt az ebéd, utána megismerhettünk három madárfajt egy Harris héját, egy Északi sólymot és egy Kisméretű baglyot a solymász szuper bemutatóján. A napot egy izgi számháborúval zártuk.

3.nap - Ma a reggeli torna és a jó kis reggeli után elindultunk Esztergomba. A tízórait már a bazilika lábánál fogyasztottuk el, utána átruccantunk egy fagyira Szlovákiába. A koronázás szokásairól Kitti néni tartott előadást.  Ezután visszatértünk a bazilikához, ahol Márti néni tartott nekünk egy izgalmas tárlatvezetést, és még egy koronázást is eljátszhattunk. A vállalkozó szelleműek a kupolába is felmehettek, ahol gyönyörű kilátás tárult a szemük elé. Azt hiszem, hogy igazán tartalmas napunk volt, sok sétával, látnivalóval és még több élménnyel.

4. nap - A nap kézműveskedéssel és játékkal telt. A gyerekek kitűzőket készítettek, gyémánt verseket költöttek és örökbe fogadtak egy-egy fát, de a sorverseny sem maradhatott el. Este mindenki bemutatta csapata produkcióját, majd jöhetett a várva várt szalonnasütés! Az eső majdnem keresztülhúzta a számításainkat, de végül megkegyelmezett, és tűzfelelőseink kitartó munkájának, na meg az otthonról hozott finom falatoknak köszönhetően mindenki jól lakott.

 

Az utolsó napon megtörtént a hét során gondosan gyűjtögetett zsetonok beváltása, a várva várt kalandparkozás és a szobák közötti verseny eredményhirdetése. A kalandparkban sokan legyőzték a félelmeiket, igazi kis hősök születtek, és persze rutinos mászók is akadtak. Szerintem mindannyiunknak hiányozni fog Törökmező . 


Oldalak