Levelezés

Bejelentkezés

Névnap

2024. március 2., szombat, Lujza

Szavazás

Mire használod a telefonodat a leginkább?

NTP_logo

Mobil Alkalmazás

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntjük Önt a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola oldalán. Reméljük, hogy folyamatosan bővülő lapjainkon megtalálja a keresett információt!

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Klauzál utca 63.
Intézményvezető: Csuka-Ungor Edina Márta
Telefon: +36-62/222-316
Fax: +36-62/222-316
Email: iskola@klauzalgabor.hu
OM azonosító: 200 957

 

 

BEISKOLÁZÁSI PROGRAMOK

Játékos bemutató órák

Szép magyar beszéd területi verseny

A Németh László Gimnázium által megszervezett Kazinczy nevével fémjelzett "Szép magyar beszéd" területi versenyen Kiss Gerda III., Sós Johanna IV. helyezést ért el.

Gratulálunk!!!

Farsangi mulatság a Klauzál iskola alsó tagozatán

A télbúcsúztató, tavaszváró rendezvényt 2024. február 16 - án pénteken tartottuk meg az Klauzál utcai tornateremben.

A bálra hetek óta lázasan készülődtek az osztályok a tornaterem farsangi dekorációinak készítésével és csoportos táncos produkciók tanulásával. Az egyénileg beöltözők is tervezgették, és családi összefogással készítgették a jelmezeiket. A szülői munkaközösség és a szülők  aktivitásának és lelkesedésének köszönhetően gyűltek a tombolatárgyak, és a bál napjára a büfébe kerültek a finom felajánlások: a sütemények, a szendvicsek és a pizzák is.

Végre elérkezett a várva várt nap. A tornateremben izgatott gyerekek és kíváncsi vendégek foglaltak helyet.

A rendezvény megnyitása után, táncos produkciókkal szórakoztatták a közönséget. Jobbnál jobb zenékre, jobbnál jobb  koreográfiák készültek. A közönség hatalmas tapssal és ovációval fogadta a bemutatott produkciókat, melyek a következők voltak:

1.     

Az 1. b osztály - Kalózok

Felkészítő tanítók: Aouka- Szenti Helga és Kovács Viktória

2.     

2. a osztály - M&M’s, táncoló csokigolyók

Felkészítő tanítók: Hegedűs Erika és Rácz Anett

3.     

2. b osztály- Parti arcok

Felkészítőjük: Szécsényi-Fekete Olga

4.     

3. a-b osztály- Szabadság a tanteremben

Felkészítő tanítók: Koromné Hódi Anikó és Bocskai Anita

5.     

4. a-b osztály-  YMCA

Felkészítő tanítók: Túriné Zsarkó Éva és Pócs Andrea

 

A táncos osztályprodukciók után egy rövid szünet következett. Ekkor öltöztek fel illetve át a gyerekek az egyéni vagy csoportos jelmezekbe. Ebben az évben sokan öltöttek magukra „más alakot”. Az idei év jelmez slágere a Márió játékfigura volt. Sokan bújtak a „bőrébe”.

A jelmezes felvonulás után kinyitott a büfé, ahol szorgalmas szülők árulták az általuk elkészített  finomságokat. Ekkor lehetett kiváltani a nyertes tombolákért járó jutalmakat, játékokat is. A leendő elsős tanító nénik pedig a tornateremben ügyességi játékokkal várták az ovisokat, iskolásokat,  ahol cukorkákat nyerhettek a résztvevők. Közben szólt a zene, a tanító nénikkel közösen lehetett táncolni, vigadozni.

A farsangi mulatság végéhez közeledve elérkezett az eredményhirdetés, melyet már mindenki feszülten várt.

A táncos osztályprodukciók nagy zacskó cukrot kaptak színvonalas előadásukért.

A csoportos jelmezesek helyezettjei:

Megosztott első helyet kapott:

Mosógép, a nem fékezett habzású mosóporral valamint a Kalózok csapata.

Díjazott lett még a Korda házaspár.

Egyéni Díjazottak:

Különdíjas lett a szalagtáncos, a focis kártya és az automatamosógép.

Egyéni helyezettek, akik a városi farsangra mennek:

1.     

Phileas Fogg a világutazó,

2.     

Popcorn,

3.     

Cserepes virág.

Köszönettel tartozunk minden kedves szülőnek, kollegának aki segítettek abban, hogy az idei farsang is kellemes élményekkel ajándékozzon meg minden résztvevőt.

A városi farsangra bejutott jelmezeseinknek sok sikert kívánunk!

 

Búcsúzunk

Fájó szívvel búcsúzunk kollégánktól Pálné Molnár Csillától, aki több mint 30 évig volt intézményünk elismert pedagógusa.

1990-ben kezdte pályáját napközis nevelőként, tele tudásvággyal az akkori Kis Lajos Általános Iskolában, majd jogutódjában intézményünkben a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskolában folytatta oktató-nevelő munkáját.

Pályafutása során több ezer gyermeket tanított meg írni, olvasni, számolni, terelgette őket a tanulás útvesztőjében, rendíthetetlen nyugalommal, magabiztossággal. Osztályfőnökként féltőn óvta diákjait következetesen nevelte őket. Mindene volt a tanítás. Hatalmas módszertani tárházzal, kreativitással rendelkezett, szakmai tudása rendíthetetlen volt. Óráira feladatlapokat, szemléltető eszközöket készített, hogy mindenki megértse a feladatot.

Ha a szakmáról és a tanítványairól volt szó, nyughatatlan volt, addig, ameddig meg nem találta azt a pluszt, amit adhat a gyerekeknek. Ennek eredményeként indította el kolléganőjével az iskola bábszakkörét. A szakkör sikert, sikerre halmozott, nagyon sok fellépésen mutatták be tehetségüket a város iskoláiban, óvodáiban, iskolai rendezvényeken, Szegeden és Budapesten is. Felléptek az országos Mesevetélkedő rendezvényein is. A bábszakkört és a gyerekeket, hihetetlen nyugalommal, türelemmel és szakértelemmel terelgette.

A szakmai megújulás a lételeme volt. Számos továbbképzésen vett részt, országosan elismert szakmai anyagokat dolgozott ki a Kompetencia alapú oktatás és az Egész napos iskola bevezetésekor és a hátrányos helyzetű tanulók fejlesztésére.

2006 – ban szakvizsgázott a preventív és differenciáló nevelés, a gyermek-, ifjúság-és családvédelem pedagógiai-pszichológiai módszertani ismeretei, Differenciáló, fejlesztő pedagógiai ismeretekből, majd 2013-ban fejlesztő pedagógusként végzett. Új tanulási módszerként elsajátította a szorobán alapismereteit is.

Az egyetemen tanultakat fejlesztő munkájában kamatoztatta, és tanóráiba is beépítette. Fejlesztő pedagógusként kitűnő eredményeket ért el tanulóinál, foglalkozásai hangulatosak, tevékenyek voltak, a gyerekek alig tudták kivárni a következő alkalmat, hogy mehessenek Csilla nénihez.

Csillával nagyon könnyű volt együtt dolgozni. Mindig figyelt kollégáira, közösen vitték az osztályok ügyes-bajos dolgait, szakmai segítséget, tanácsot bármikor lehetett tőle kérni, a problémákra mindig segített megoldást találni. Rendkívül színes egyéniség volt. Imádott olvasni, kötni, horgolni, kirándulni.

Szívügyének tekintette, hogy mindig mindenhol a maximumot nyújtsa. A munkahelyén és családjában is egyaránt. Ízig-vérig igazi tanító volt és példakép a kitartásban, az akaratban, a pozitív megerősítésben. Nagyon sok terve volt még, melyek megvalósítása már az égi katedrán történik.

Nyugodj békében!

A Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola tantestülete

.

 Kérjük segítse adója 1% - ával a

Klauzál Gábor Általános Iskoláért Alapítványt

Számlaszáma: 10200184-28113270-00000000

Adószáma: 18454992-1-06