Levelezés

Bejelentkezés

Névnap

2024. június 15., szombat, Jolán, Vid

Szavazás

Mire használod a telefonodat a leginkább?

NTP_logo

Mobil Alkalmazás

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntjük Önt a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola oldalán. Reméljük, hogy folyamatosan bővülő lapjainkon megtalálja a keresett információt!

Cím: 6800 Hódmezővásárhely, Klauzál utca 63.
Intézményvezető: Csuka-Ungor Edina Márta
Telefon: +36-62/222-316
Fax: +36-62/222-316
Email: iskola@klauzalgabor.hu
OM azonosító: 200 957

 

 

MEGHÍVÓ - NYÁRI BATYUS BÁL

Igazgatóhelyettesi álláspályázat

A pályázat az alábbi linken érhető el: 

https://kozszolgallas.ksz.gov.hu/JobAd/Info/65240


 Hírek iskolánk életéből-Iskolánkba látogatott el Zentai testvériskolánk delegációja

2024. április 11-én a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ támogatásával testvériskolánkból Zentáról a Petőfi Sándor Általános Iskolából 5 fő gyermek és 2 fő kísérő pedagógus látogathatott el intézményünkbe és az azt követő rendezvényre.
 
Ezen a napon nemcsak meglátogatták iskolánkat, hanem csapatainkkal együtt ellátogattak a Hódmezővásárhelyi Tankerület által szervezett „Határtalanul a gasztronómiában” elnevezésű vetélkedőre, melynek a HISZK Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola adott otthont. A közös rendezvény célja továbbá az volt, hogy erősítsék a kapcsolatot az általános iskolák és a szakképző intézmények között.
A vetélkedőn közel 200 fő 5-6. osztályos gyermek 8 fős csapatokban teljesítette a feladatokat.
5 állomáson mérkőztek meg, ahol elméleti és gyakorlati feladatok váltották egymást a témában. De, hogy legyen erő a feladatok elvégzéséhez, az udvaron terülj-terülj asztalkám várta a gyerekeket, jellegzetes határon túli ételekkel és hazai specialitásokkal.
 
Levezetőként a Kankalin Néptáncegyüttes táncosaival ropták a táncot.
Az ünnepélyes eredményhirdetéskor derült ki, hogy ki mellé szegődik a szerencse, aki jutalmul részt vehet egy 5 napos erdei iskolai programin Mártélyon. Iskolánk egy csapata, és testvériskolánk csapata is a nyertes csapatok közé kerülhetett.
 
A rendezvény után városnézésre invitáltuk vendégeinket, ahol a gyermekek kérésre természetesen a játszótér sem maradhatott ki.
Másnap folytatódott a vetélkedősorozat Csongrádon a Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében megrendezendő Határon túli honismereti versenyen, ahol vendégeink a 25. csapatból az előkelő 7. helyen végeztek, még iskolánk csapata az 1. hely boldog tulajdonosa lett.
Testvériskolánk diákjai egy igen mozgalmas és sokrétű, programokban gazdag 2 napot töltöttek el velünk. Májusban ismét találkozhatunk velük a „Határtalanul” program keretében és a Mártélyi erdei iskolai táborban.
Köszönjük a Tankerületi Központ közreműködését, hogy a testvériskolai kapcsolat erősítését támogatták!

Hírek iskolánk életéből-Határtalanul a Gasztronómiában rendezvényen nyert mártélyi Erdei Iskolai Tábor beszámoló

2024. május 13-án izgatott gyerekek gyülekeztek a buszpályaudvaron táskákkal, bőröndökkel. Mártélyra, az ötnapos Erdei Iskolai Táborba indultak. A táborozás lehetőségét a Hódmezővásárhelyi Tankerület által szervezett „Határtalanul a gasztronómiában” elnevezésű vetélkedőn nyerték iskolánk valamint a Zentai testvériskolánk tanulói.
A tábor 5 napja alatt rengeteg remek programon vehettek részt a gyerekek. Ezeket a programokat kiváló szakemberek vezették. Így pl. az első napon zenés foglalkozáson Almási Enikő zenész vezetésével mélyültek el ritmusok világában valamint néptáncos által vezetett foglalkozáson ropták a táncot.
 
A második napon nem maradhatott el a Tanösvénytúra, a helytörténettel ismerkedés, valamint a festészet rejtelmeiben elmerülés.
A harmadik nap élményekkel teli volt. Megismerkedtek a gyerekek egy régi, izgalmas játékkal a métával. Rabul ejtette őket a Szélmalom bemutatása, és a halászattal kapcsolatos tárgyakkal való ismerkedés. A halász bácsi a halászlé főzés tudományába is beavatta a táborlakókat.
 
Utolsó előtti napon is akadtak szép pillanatok. A hosszú túra a Kubikus szoborhoz, lovaskocsizás közben a szép táj és a jó hangulatot biztosító zenei aláfestés, vagy épp ismerkedés az agyaggal és a korongozás művészetével.
Utolsó nap a rossz idő sem szegte kedvét senkinek. Egy izgalmas sportversennyel búcsúztak a táborlakók az erdei iskolától.
A gyerekek nemcsak a szervezett programokra emlékeznek vissza örömmel, hanem a finom reggelikre, ebédekre, vacsorákra is, valamint kötetlenül együtt töltött időre, ahol a táborlakók apraja-nagyja focizott, beszélgetett vagy épp együtt társasjátékozott.
 
Köszönjük a tábort megszervezőknek a tábor minden pillanatát! Örök élményt kaptak a résztvevő gyerekek!

Hírek iskolánk életéből-Határtalanul program

Iskolánk rendszeresen pályázik a Határtalanul programra.

Az idei évben a nyertes pályázatnak köszönhetően 7. osztályos tanulóink kiegészülve a székkutasi Gregus Máté Tagintézmény tanulóival Szerbiában töltöttek el 5 napot. A kirándulás főbb állomásai: Szabadka, Palicsi-tó és Állatkert, Zenta, Belgrád, Szendrő, Óbecse, Pétervárad,Karlóca,Bácsi várrom és Zombor voltak.

Tanulóink sok új ismeretre tettek szert a kirándulások alatt, hiszen kísérő pedagógusaink és a fogadó pedagógusok lelkesen meséltek a látottakról.

Köszönjük a kísérő pedagógusok kirándulással kapcsolatos minden munkáját!

A gyerekek szép emlékekkel és élményekkel tértek haza!

Búcsúzás

Búcsúzás

Megtört szívvel búcsúzik a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola kollektívája és diáksága Szabó Mónika biológia és rajz szakos pedagógusától.

Mónika diplomáját 1993-ban szerezte meg, azóta folyamatosan oktatta és nevelte az általános iskolai korosztály apraját-nagyját.

Intézményünk tantestületét közel 20 évig színesítette vidám, mosolygós, sokszínű személyiségével, betöltethetetlen űrt hagyott maga után.

Biológia tanárként mindene volt a természetvédelem, határtalan volt a természet iránti szeretete, az intézmény Örökös Ökoiskolai címe is az ő nevét fémjelzi. A gyerekeket magával ragadta az ő természetszeretete és gondolkodás nélkül követték Mónika nénit, legyen szó madárgyűrűzésről, virágültetésről, bogárlesről, horgászatról.

A fenntarthatóság elkötelezett híve volt, az idén óravázlata bekerült a fenntarthatósági témahét feldolgozható órái közé, örök nyomot hagyva maga után a felnövekvő nemzedéknek. Határtalanul büszkék vagyunk rá.  

Az erdei iskolák és képzőművészeti táborok nélküle elképzelhetetlenek voltak. Szakmai tudását szinte észrevétlenül adta át a gyerekeknek, tapasztalat és cselekedtetés útján jutottak ahhoz a tudáshoz, mely Mónika néniből áradt. Folyamatosan kereste azokat a nem hétköznapi módszereket, amivel minél több tudást és kreativitást tud átadni a gyerekeknek.

Rajztanárként türelemmel és odafigyeléssel tapasztalata ki a gyermekek egyéni sajátosságát, törekedett arra, hogy a rajz óráin mindenki jól érezze magát és szabadon alkothasson.

Kiemelkedő eredményeit, nyertes pályázatait teljes természetességgel kezelte, nem várt érte hálát.

Kreativitása határtalan volt, nem volt olyan feladat, amit nem tudott megoldani, pillanatok alatt papírra vetett egy dekorációt egy illusztrációt.

Osztályfőnökként kiemelendő az a szeretet és nyugodtság amivel a diákjai felé fordult, mindig türelemmel, odaadással, igazi tyúkanyó volt. Hihetetlen nyugalommal fordult minden probléma felé és úgy is próbálta megoldani azokat.

Óráin olyan odaadással tanította a tárgyait, hogy a gyerekek a tananyagot játszi könnyedséggel elsajátították. Módszertani felkészültsége sokrétű volt így tanórái színesek és eseménydúsak voltak.

Szabadidejében kézműveskedett gyönyörű babákat, babaruhákat varrt, kötött, horgolt, minden pillanatban született valami szép és új a kezei nyomán.

Amerre járt ott nyugalom és meghittség termett. Ízig-vérig pedagógus és követendő példakép kitartásban, akaratban, pozitivizmusban. Mindig mindenben a jót próbálta meglátni és abból erőt meríteni.

Nagyon sok terve volt még, melyek megvalósítása már a csillagok között történik.

Emléked örökké őrizzük!

2024. május 3-án iskolánk a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola szervezésében városi történelem verseny zajlott az Emlékpontban.

 A gyerekek nagyon szerethetik ezt a tantárgyat, mert az idén 108 versenyző mérettette meg magát. A feladatlapokat iskolánk két pedagógusa Papp Enikő és Baranyi Imre állította össze.

Nemcsak az ő munkájukra vagyunk nagyon büszkék, hanem arra is, hogy a versenyen minden évfolyamon  értek el  helyezést tanulóink.

5. évfolyamon

VI. helyezett lett SóS Bernát

Felkészítő pedagógusa: Gabrovitsné Vincze Gyöngyvér

6. évfolyamon

II. helyezett lett Forrai Sándor  ( Gregus Máté Tagintézmény)

Felkészítő pedagógusa: Patyi Éva

7. évfolyamon

II. helyezett lett Pádár Balázs András  ( Gregus Máté Tagintézmény)

Felkészítő pedagógusa: Patyi Éva

8. évfolyamon

III. helyezett lett Asztalos Milán

Felkészítő pedagógusa: Papp Enikő

 

Gratulálunk a gyerekeknek és az őket felkészítő pedagógusoknak!

2024. május 10-én rendezték meg Algyőn a Madarak és Fák megyei versenyt, ahol alsó tagozatunk egy csapattal képviseltette magát.


Ezt a versenyt nagyon szeretik a gyerekek, hiszen minden évben sokan indulnak el az iskolai válogatón.  Így volt az idén is. Közülük került ki az a 3 versenyző, aki egy csapatot alkotva megmérettette tudását.

A fiúk nagyon lelkesen és ügyesen dolgoztak a különféle feladat megoldása közben.

A TRIULOK nevet viselő csapat, melyet Török Lemmi 2.a, Sós Noel 3.a, Agárdi Mánuel 4.b osztályosok alkottak megyei II. helyet szerezték meg!

Köszönjük a fiúk lelkes hozzáállását, valamint Kovács Viktória és Rácz Anett tanító nénik felkészítését! Köszönet Gabrovítsné Vincze Gyönyvér tanárnőnek is a kitűző elkészítésében végzett segítő közreműködésért!

Szeretettel köszöntjük az édesanyákat!

Véget ért a III.korcsoportos foci diákolimpia.

6 iskolából 7 csapat 3 fordulón keresztül mérkőzött egymással.

Iskoláink focistái az első és harmadik fordulón összeszedettek, ügyesek voltak.

A szép játéknak meg is lett az eredménye:

 

Klauzál 1. csapatunk 3. helyen végzett.

Klauzál 2. csapatunk 5. helyen végzett.

 

Gratulálunk nekik és felkészítő pedagógusuknak Illikmanné Fehér Adriennek!

Oldalak